úterý 25. června 2013

NYSE:BAH

Snowden pracoval pro soukromou konzultantskou firmu. Najímají si ji všechny důležité úřady vlády V minulém roce činil příjem firmy 5,8 miliardy dolarů (zhruba 112,6 miliardy korun). Zakázky ve dvojnásobné výši jsou dojednány....(Ihned.cz)
Booz Allen Hamilton Holding Corporation(NYSE:BAH)

úterý 11. června 2013

Změna rétoriky


Mládek: Politická rizika jsou obecně reálná, co se týká penzijních systémů. V Maďarsku spojenec českého premiéra pravicově národovecký konzervativec pan Orbán ze strany FIDESZ de facto znárodnil penzijní fondy a použil je na snížení deficitů veřejných financí. V ČR je to ovšem tak, že ČSSD se dlouhá léta snaží zabránit avanturismu, který se nazývá 2. pilíř a pokud vyhraje volby a bude vést vládu, zruší tento systém převodem do 3. pilíře.

ZDROJ: Arsen Lazarevič, Měšec.cz 8. 10. 2012, Stínový ministr financí ČSSD: "2. pilíř penzijní reformy zrušíme"

Stínový ministr financí za ČSSD Jan Mládek označil druhý pilíř za marginální problém ve srovnání s objemem peněz, které Česko ztratilo kvůli recesi, švarcsystému a špatnému čerpání evropských dotací. Zopakoval, že budoucí vláda ČSSD chce zastavit odvody do druhého pilíře, aby tím neoslabila státní penze. Dá lidem vybrat, jestli ve druhém pilíři zůstanou a budou brát menší státní důchod, nebo se vrátí i s odvedenými penězi do státního systému.

ZDROJ: Olga Skalková, František Mašek, iHNed.cz, 9.6.2013 20:11
Druhý pilíř je pro penzijní společnosti katastrofa. Optimismus ale neztrácejí ... 47 tisíc lidí rozhodně není půl milionu, ale je to dost nato, aby trochu zmírnila oranžovou rétoriku. Ono 47tis lidí co se umí rozhodnout samo a nečeká až je někdo povede za ruku, může být při volbách znát. Ovšem pozor, velké část z nich má paměť ... .
Nějak nechápu, proč by mi měla vláda dát vybrat jestli v druhém pilíři zůstanu. Když si můžu zcela svobodně vybrat, jestli do něj vstoupím s vědomím všech možných rizik i přínosů. Nezlobte se na mne, ale většina národa snad již opustila školku a může dělat svéprávná rozhodnutí, byť je budou zavazovat na dlouhá léta dopředu. PS: Penze neznárodníme, z druhého pilíře půjde vystoupit, ujišťuje Sobotka ... odhad počtu zapojených do II. pilíře nám stoupl na 80tisíc lidí.
 
Počítadlo.cz