čtvrtek 6. ledna 2011

iPhone killer: rusko-americko-čínský výrobek


A je to tady. Konečně pořádný telefon co to natře iPhonu! Telefon s Androidem, navigací GLONASS vyrobený v rusko-čínsko-americké kooperaci.

Před nějakým časem (před vánoci 2010) jsem zaregistroval zprávu, že vládce širé Rusi, pilot stíhačky i F1, lovec medvědů, superchlap... zakáže prodej chytrých telefonů, které neumějí pracovat s ruským navigačním systémem GLONASS.


Vida, vida, dnes je 6. leden 2011 a a šíří se zvěsti o telefonu ze společné dílny ruské AFK Sistema, americké Qualcomm a čínské ZTE.

Díky této skvělé zprávě pěkně rostou i akcie dceřinné společnosti - SITRONICS (ano držel jsem ji nějaký čas a vyměnil s odvážným investorem v těžkém okamžiku za jiné kousky, za což mu budiž věčný dík).

The Russian GLONASS vs. The US GPS: Vladimir Putin’s Concern About Imported Security Related Systems And Devices
Glonass for cars shown to Putin and Security Council
Putin Vladimir Vladimirovich - The Greatest Statesman of Modern Russia

Vladimir Putin Wants GPS for His Dog

První GLONASS+GPS komunikátor pro Putina!
video z prezentace telefonu
Santa brings 3 more sats for Putin's GPS rival
Russia’s first GLONASS phone an ‘iPhone 4 competitor,’ except not really (video)
Владимир Путин получил в подарок первый телефон с чипом ГЛОНАСС-GPS

Marně hledám spojení mezi AFK Sistema a Digital SKY Technologies, která koupila kus Facebooku. Logické spojení tu ale je - implementace Facebook klienta na nový mobil, nebo možnost získání technologií Facebook pro ruskou Vkontakte.

Špatná zpráva- mašinka nejpíš ještě není na pultech :(
Dobrá zpráva - mohla by umět lokalizovat se systémy Glonass, GPS, Galileo i Beidou (rozumněj určit polohu i ve velmi obtížných podmínkách kde se jednosystémová navigace nechytá)

Žádné komentáře:

 
Počítadlo.cz