sobota 22. listopadu 2008

Bod zlomu, nebo jen ruzove bryle optimistu?


Když špatné zprávy jsou dobrými, možná je blízko bod zlomu. Nebo jen velcí hráči vlévají optimismus do řad hráčů roztřesených, které po pár dnech růstu znovu oškubou.

Špatné nebo dobré zprávy?
Ropa se dostala pod 50 USD ... dobrá zpráva pro motoristy, držitele akcií aerolinií a přepravních firem. Špatná zpráva pro ty, co začali přikupovat akcie ropných společností při kurzu 65USD za barel.
Pětileté futures na ropu s rekordní prémií 30 USD článek ukazuje, jak odhadují obchodníci s komoditami vývoj ceny ropy. Cena poroste ( možná přikoupím PCZ, nárust kurzu v pátek +8.64%, P/E 2.48 ).


Wall Street pokračuje v pádu. S&P 500 nejníže od roku 1997
Stali jsme se svědky nejkrutějšího medvědího trhu od dob Velké deprese 30. let dvacátého století...
Laboratoř Wall Street: Testování technických hranic
Kdo drží dlouhé pozice není moc potěšený, kdo je hodlá otevírat nebo zvětšovat "jásá".
Hedgeové fondy pustily akcie k vodě. Nevybrali si moc dobrý čas na výprodeje. Nebo možná vybraly a budou levně dokupovat?
NEJVÍCE SE DNES DAŘÍ TĚM NEJZESLÁBLEJŠÍM ... Vida, kupci jsou tu.

B.I.G. Expert: Špatné zprávy táhnou akciové trhy stále dolů ... i přes lehce zavádějící titulek, najdete v článku pozitivní náhled na růst akcií demonstrovaný doporučeními rozhodně koupit a koupit.
Pokud by indexy pokračovaly v generování nových minim, středoevropské měny by se mohly ocitnout znovu pod tlakem ... jestli se začne zase trochu dařit americkým akciím, budou jestřábi stahovat peníze nejenom z CECE burz ... a naše měny oslabí.

SHORTAŘI BY DNES NA WALL STREET MOHLI UZAVÍRAT POZICE: US FUTURES SLAVÍ ... dobrá zpráva pro LONGAŘE :)))
Americké akcie díky spekulacím o ministru financí razantně posílily ... investoři jdou do rizika
Wall Street na konci týdne zamířil prudce nahoru ... brokeři inkasovali dost na margin callech, teď chtějí vydělat na normálních poplatcích za obchodování :).

Americké futures rostou
Nikkei nedbá na ekonomické chmury, roste o 2,7 pct
Pražská burza obrátila, vyrostla o 1,6 procenta
Evropské akciové futures ukazují na posílení trhu ... kdože to má největší vliv na cenu futures? Market makeři a silní hráči?

Heinz pozitívne prekvapila, J.M Smucker vzrostl zisk o 8% ... jíst se zkrátka musí i v době recese. Dobře to ví i v ERSTE, pro nám nabízí nový ESPA zajištěný potravinářský podílový fond
Týden hrůzy akcií v USA. Švýcarský expert Faber čeká prudký obrat ... už se na něj těším.

Pokud selským netrénovaným rozumem zhodnotíme index VIX, srovnáme s indexy amerických burz, doplníme vývojem kurz WFC tak lze říci že obrat podle VIX nastal 17., podle burzovních indexů 18.11.2008 a dle kurzu jedné z nejstabilněnjších bank v pátek 21.11.2008. Bez důkladné znalosti trhů, psychologie a letitých zkušeností asi nejde říct, jak dlouho růstový trend vydrží. Doufám, že DLOUHO.

--
Pěkný článek nejenom o chybách investorů a o tom jak nás brokeři drží pod krkem, když jim to umožníme: O burze, brokerech a kocovině investorů

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
follow as řekl(a)...

NWR za 66Kč nebo levněj to zní dobře. Dnes za 74, za dva týdny za sto, za rok .... to zní velmi dobře

 
Počítadlo.cz