sobota 28. února 2009

Nano vyjíždí



Skoro se mi podařilo zapomenout, že na čtvrtek bylo naplánovano představení vozidla Tata NANO před uvedením do prodeje. Připomněl mi to až pohled na včerejší statistiky přístupů - 119 lidí hledajících "Tata NANO" přišlo jen ze SEZNAMu. Původně se plánoval prodej už v říjnu 2008, ale díky problémům s vlastníky půdy nakonec TATA postavil další novou továrnu jinde a prodávat začne s půl ročním zpožděním - v březnu.

Tata Nano to be launched on March 23
Tata Nano all set for grand launch
Události uplynulého týdne ve světě aut
Tata Motors to wheel out Nano on March 23
TATA NANO - Vergl z Indie
Hybrid.cz - Tata NANO

Od 23. března auto už za 45 tisíc korun ..."již za necelé čtyři roky by se měl světový rekordman dostat i na evropský trh." Fíha, to ho sem potáhne nějaké děcko na špagáťe? Zcela vážně, první generace nejspíš nemá šanci uspět při konfrontaci s evropskými bezpečnostními normami. Vývoj další generace bude chvíli trvat, stejně jako testování, schvalování, nasmlouvání FIAT autosalonů. Pokud toužíte vidět auta od TATY, zejeďte si do Komárna nebo ještě kousek dál do Maďarska. Vozidla TATA jsou u nás

Mimochodem TTM vyplácí asi 10% dividend ročně. ve čtvrtek bylo na jeho kurzu krásně vidět, že se hřeje v přízni médií a investorů.

Žádné komentáře:

 
Počítadlo.cz