úterý 9. června 2009

Ethanol Blends

Dne 10.6.2009 bude rozhodný den pro vydání "Postpones Stock Dividend" pro EBOF. Za každou akcii dostanou akcionáři jednu další.

Otevřeně řečeno nemám jasnou představu co to udělá s cenou, kapitalizací a objemy. Předpokládám nadstandardní objem - určitě se najdou lidi co dají pár dolarů s vidinou splitu, růstem kurzu apod. Kurz nejspíš poroste o nějakých. 7O procent nahoru - otázka, je jestli zase rychle klesne nebo udrží znovudobytou pozici.

Proč Ethanol Blends - přimíchávání etanolu do benzínu? Inu drobná zpráva proceděná najatou agenturou:
Evolution Fuels, Formerly Known as Earth Biofuels, Announces Strategy for Increasing Ethanol Blends
Company is in Discussions With the EPA to Provide Test Results From a Dallas Town Car Service
nebo v jiné verzi Evolution Fuels Set To Promote Ethanol Blends pohnula kurzem o 25% nahoru. Absolutní růst neuvádím neb neznám pevnost bránice náhodného čtenáře, jež je namáhána smíchem.

V žádném případě nelze brát tento nesouvislý text jako investiční doporučení - na stránkách http://www.evolution-fuels.com/ se vyskytují odkazy vedoucí slušně řečeno do webu. Není ani jisté jestli emailové kontakty fungují. Nezbývá než doufat, že struna zajištění energetické nezávislosti, alternativních/obnovitelných paliv začne zase libě hrát. A že se toho libého zvuku dočkám dříve než v roce 2022.

Žádné komentáře:

 
Počítadlo.cz