pátek 19. června 2009

SUNicko

Trochu jsem se hrál s portfoliem (realizace části zisku, naředění ).

Snížil váhu Telefoniky, připravil dolary a nachystal nákup SUNOCA. SUN je dlouhé roky oblíbený titul (viděl jsem jejich benzinky na vlastní oči, v roce 2007 pár kusů koupil a se ziskem prodal).

Letos když P/E SUN kleslo pod 4, otevřel jsem pozici. Dnes je P/E fantastických 3.45, což mimo jiné znamená že na SUN mám malou nerealizovanou ztrátu :(. To nějak unesu. Více by mi vadilo, kdybych promeškal zdražování PHM v letní sezóně i efekt šrotovného v USA ( kromě příspěvku až 4500 USD na úsporné auto, údajně bude pro malé nákladní auta také příspěvek na PHM )

Sunoco - Investor Relations

Očima StockCharts vypadá SUN zajímavě - aktuální kurz je pod MA50 i MA200, po sérii výprodejů přišla krátká nákupní seance apod. Optikou ValuePro je SUN ještě zajímavější. Co se týká dividend není SUN úplně nejštědřejší, ale dává výrazně více jak banky v ČR na svých "super" vkladových účtech. Také dočasný propad zisku v prvním kvartálu (a s tím spojený úprk některých fondů) mi hraje do karet.

Pozor! tento popis flirtu se SUN nelze brát jako investiční doporučení. Minulý rok úspěšně krachovaly i větší firmy. Nicméně ropný průmysl bude kola zisku točit několik desítek? let a firma SUNOCO, která přežila 120 roků možná přežije i letošní léto :)

Žádné komentáře:

 
Počítadlo.cz