pondělí 28. září 2009

Cigarety nebo ropa?

Zváštní dilema: ropa nebo cigaretky s pivečkem? Podlehnul jsem nápadu realizovat pár procent zisku ze SUNoca a vrhnout je na doředění pozice Altria (MO).

Snížil jsem pozici v titulu, který má P/E 4,54, divi 4.27%, kurz 28,18, vnitřní hodnotu 596 a šel do titulu s P/E 11,6, dividendou 7.68% kurzem 17,7, vnitřní hodnotou 10,1. (Mám radši nízké P/E, nekouřím ... a přesto :)

To jsem zvědavý jestli tu rošádu obhájím s měsíčním odstupem alespoň sám před sebou. Vycházím z toho, že raketám dochází dech k podpoře kurzu ropy ( SUN mi co nevidět trochu klesne). Toho, že spotřebitelská důvěra roste. A plánu, že pozici v MO s malinkým ziskem brzo snížím.

Víc než kdy jindy vidím, že dlouhodobý investor by měl vybrat kvalitní tituly, nakoupit, uzamčít obchodní kanály, nekoukat na TV, nečíst noviny a jen si užívat života (a dividend).
__

Spotřebitelská důvěra USA v září roste nad odhady -Michigan

Írán otestoval rakety, které mohou zasáhnout Izrael

Írán zkouší trpělivost Západu, na zítřek ohlásil raketové manévry

5 komentářů:

follow as řekl(a)...

pozice MO snizena na polovinu. Dokonce jsem diky nepozorosti realizoval zisk -354,84 CZK

Jan Juricek řekl(a)...

Mlady Akcionari, je mozne na nejakem portalu seradit akcie dle procentuelni vyse divident? Diky

follow as řekl(a)...

Ale ano, ozvalo se ze sluchátka. Takové řazení umí většina "stock finder" aplikací - třeba http://www.kiplinger.com/tools/stockfinder/

nebo třeba http://finviz.com/screener.ashx?v=121&f=fa_div_o10&ft=4

Asi to není "ono přesné seřazení", ale ZDARMA skvělé, ne?

ice809 řekl(a)...

Zajimalo by me, jak pocitas vnitrni hodnotu?
Dik

follow as řekl(a)...

Nejsem profík, dělám to pro radost. Orientačně se řídím vnitřní hodnotou podle http://www.valuepro.net/ a P/E mi stačí z Finance.Google a Finance.Yahoo

 
Počítadlo.cz