pondělí 12. dubna 2010

HUM BLK

15 společností s obří dividendou: Pěkné čtení, ve kterém píšou o CLW, NRG, HUM, NYSE:HS, NYSE:GME, KND, AOL, ALK, AMSG, NYSE:TWX, NYSE:TDS, MOH, NYSE:PVR, NYSE:BLK a HNT :) Který ticker je ale ten pravý?

Pokud člověk pomine možnost obří dividendy a soustředí se na P/E, kapitalizaci, aktuální kurz a maximální roční kurz může rychle zjistit, které z těch 15 kousků by z klobouku vytáhl nejraději. V mém případě vítězí NRG, HUM, NYSE:GME, NYSE:BLK



POZOR! Nejedná se o investiční doporučení! Každý svého strůjce štěstí jest. Jde jen o ukázku, jak by možná šla hledat jehla v kupce sena. HUM jsem již v portfoliu měl.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Niesom ziadny akcionar a ani nebudem.
Ale zaujimalo by ma, ako dlho ti v priemere trva, kym tebou investovane peniaze zacnu zarabat.
Pojmom zarabat mam na mysli, ze suma, ktoru si zaplatil za akcie sa ti uz splatila a zacinas brat uz len vynosi.

follow as řekl(a)...

Velmi dobra otazka. Pokud clovek prilis neriskuje a ma prumerne stesti tak minimalne dva roky, spis tri a vic.

Ja bohuzel preferoval v zacatcich obrovske riziko. Takze momentalne z 1/2 investuju a z 1/2 twistuju (vybiram zisky z rustu kurzu nad cca 5% coz muze byt na druhy den, za tyden nebo 6mesicu)

Takze jen muzu rict, ze mam par akcii, ktere posilaji dividendy 1x za 1/4 roku a balik akcii firmy co vyplaci jednou rocne. Snazim se vybirat akcie s dividendami kolem 10% rocne.

Pokud bych neriskoval a mel "prumerne" stesti jako se svym virtualnim portfoliem http://www.updown.com/member/gisjob
tak je doba kdy zdvojnasobim vklad necele dva roky.

Unknown řekl(a)...

Zdravim,mozna jiz si to nekde na blogu psal.Priznam se, nectu jej uplne pravidelne a hlavne ne od zacatku. Smim se zeptat, jakeho pouzivas brokera na obchodovani US akcii /kdyz bude ochoten zverejnit i komise tam i z5/ a proc si volil prave tohoto brokera. Dekuji. dak

 
Počítadlo.cz