sobota 8. prosince 2012

Druhý pilíř - zrušíme ?

Vstupovat do druhého pilíře nikdo nikoho nenutí. ANO je nepříjemné, že lidi, kteří do něj vstoupí budou posílat 3 procentní body z celkové sazby pojistné někam jimam než do státního a tam bude o to míň peněz ALE přidají tam své dvě procenta, které by jinak prostě utratili.

Mohlo by být snad věcí SVOBODNÉHO rozhodnutí   člověka, jestli bude dvě procenta platu propíjet v hospodě, nebo je dá mimo dosah nenasytného státu s výhledem na přiměřené zhodnocení. Tak aby měl alespoň teoretickou šanci, že neumře hlady, když bude prázdná státní pokladna.

Proč se milá sociální demokracie dívá na problém stylem ... "bude míň peněz na přerozdělování"  a neberou to jako výzvu ..."důchodové pojištění musí být efektivnější, z menšími režijními náklady"

Pamatujete na předvolební hesla jako "Myslíme to upřímně" a následnou sérii zázračných zbohatnutí lidí ze SocDEM?  Můžete hádat komu věřím, kterému článku více fandím.

Druhý pilíř zruším. Připravte se, píše Bohuslav Sobotka bankéřům

Analytik: Peníze, které by spolkl stát, spoříte ve 2. pilíři pro sebe

O tom jestli na stará kolena umřu hlady, chci prosím rozhodnout sám. Opravdu nepotřebuji, aby to za mne rozhodoval předseda nějaké politické strany. 






Žádné komentáře:

 
Počítadlo.cz