pondělí 23. března 2009

Autoprůmysl nespí a AdWords je pro mazané

Číňani jsou schopní vyrobit a vylepšit téměř jakokoliv elektroniku. Dali se na "vylepšování" automobilů a nově děsí výrobce letadel i bojové techniky.

Autoprůmysl v USA díky astronomickým cenám ropy v závěru roku 2008, propadu prodeje žravých monster a v neposlední řadě díky vládní podpoře "ekologických" technologií vyvíjí více či méně rychle moderní technologie osobní dopravy.

GM připravuje pilně VOLT. Buffet zvětšuje podíl v GE a získává podíl v téměř monopolní BYD ("baterie" a auta). Byd vyrábí velmi zdatnou konkurenci pro VOLT. TATA spouští objednávání superlevných vozítek NANO.

Teď pozor! V článcích o prodeji TATA NANO indianexpress.com: Nano buyers have to pay entire price on booking
theweeklydriver.com: Tata Nano: Time is now to reserve world's cheapest car a dalších se objevuje Adwords reklama: Elektrická auta a moto začněte jezdit na elektřinu
www.auto88.cz
. Za doménou pravděpodobně stojí Gigawavelink Ltd. Auto88 nabízí několik zajímavých vozidel včetně GWL/Wheely, které připomíná TATA NANO (je ještě prťavější a bude možná i levnější jak elektrická verze NANO)


Elektrická vozítka pohání nová generace Li-on akumulátorů z dílny Thunder Sky Battery Limited (konkurent BYD? dodavtel GM?)

Nejlepší "fór" nakonec. Vozidla GWE jsou v USA prodávaná jako Chrysler's GEM (Global Electric Motorcars )



Takže na mediální TATA kampani se sveze CHRYSLER, Čínský výrobce baterií, hitech firma GIGAWAVELINK (sídlo jedné ze společností na Marshall Islands mi evokuje SPV special purpose vehicle :). Ale budiž. Kdybych měl v autobazaru CORSU,SAXO,Getz ...tak naklikám do AdWords mezi svoje klíčová slova taky TATA, TATA NANO když je teď v kurzu.

PS: TTM za posledních několik dní poskočila několikrát o cca. 12procent nahoru. Bohužel je stále na třetinovém kurzu vůči červnu 2008 Opravdu netuším, jestli kurz dorovná před dodáním NANA prvnímu zákazníkovi, chvíli po vypuštění NANA na ulice nebo budeme muset čekat na příští jaro :) Jisté je, že v Indii má auto 7 lidí z 1000 a v Německu "jen" 550 lidí z tisíce -> velice solidní předpoklady pro masivní růst prodeje.

souvislosti:

Moskva neprodá Číně letadla. Bojí se plagiátů

www.auto88.cz
Nano vyjíždí
BYD - seznamte se
Auto od TATY - NANO misto motorek?

Žádné komentáře:

 
Počítadlo.cz