středa 17. září 2008

Nahoru Praho, nahoru!

Pražská burza včera nabízela fantastické příležitosti k nákupu


Jen co se trh vzpamatoval z toho jak leh LEH, přišla ve 14:30 zpráva o poklesu zisku Goldman Sash. První podoba v čaských médiích vypadala takto "Zisk Goldman Sachs klesá o 70%" ... a kurzy , které pomalu šly na sever klesly. Pak se za několik minut zpráva objevila v trochu jiné podobě "Goldman Sachs v Q3 klesl zisk, ale překonal odhady" nebo "Zisk Goldman Sachs poklesl o 70%, nejvíce v historii, ale předčil očekávání" ... takže se zase objevili kupci a index PX lehce posílil.

Kdo mohl, měl odvahu a volné peníze nakupoval. Třeba VIG za 872.6 Kč nebo za ERSTE 871,1 Kč. Takové ceny se dlouho neuvidí. Včerejší největší pokledy burzy za xxx dnů/měsíců vystřídá dnešní či zítřejší největší růst za posledních .... .

Tedy pokud evropa bude pokračovat v pozitivním vývoji v USA


a nezalekne se snížení ratingu pro AIG.

Myslím, že české televize, noviny uváděly zprávu o krachu LEH se třídenním zpožděním a posunuly tak paniku mezi drobnými investory na Pražské burze až na úterý. Za celý ten pokles nemůžou určitě jen nucené výprodeje.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Otazka je jestli se neco podobneho nebude dit za chvili v Evrope... Realitni bublina probihala po celem svete a ta je hlavni pricinou techto problemu.

follow as řekl(a)...

Realitní bublina možná nepraskne. Slevňují se byty a zdražují hypotéhy.

 
Počítadlo.cz