neděle 15. března 2009

MIR - akcie přikupovati?

Bowline Generating Plant
Dá se investovat nebo alespoň spekulovat na základě minulých zkušeností, náhod a střípků informací? Nevím. Co to občas zkusit?.

Protože rostou bankovní a technologické tituly, tak kromně zlata krvácí sektory "jistoty" - utility a dodavatelé energií. Vzpomněl jsem si MIR - Mirant Corporation -firmu vyrábějící elektrickou energii v USA. ( Lehce jsem s ní zakoketoval, prodal a teď ji zpovzdálí sleduju). Byl jsem velmi překvapen P/B 0.38, forward P/E 5.51 (nebo 21.25???), P/E 1.52, Profit Margin (ttm) 39.68%, MA 50: 14.17, MA 200: 18.04, RAE za Q4 je 65.92%, last trade 9.64. Letmý pohled na grafy i selský rozum křičí "Jdi do toho!". Insider activity dodává podporu (za půl roku budou chtít ředitelé bohatou dovolenou. Pravděpodobně se bude prodávat za cenu mezi MA 50 a MA 200). MIR ownership mi naznačuje, že MIR by nemusela být špatná volba.

Nikdy asi nebudu mít insider informace, detailní podklady jako analytici ani kapitál jako velký bankovní dům. Vždy budu mít luxus nakoupit dřív, než se objeví doporučení BUY. Luxus, který je spojený s rizikem ztráty a šancí o něco většího zisku než při pochodu v šiku.

Myslíte, že si mám dovolit ten luxus a 16.3.2009 pár kusů MIR nakoupit?


Lehké souvislosti:
Z hledání z Google sem přišli návštěvníci na spojení "akciie dokupovat" a akcie-skf - ultrashort financials praha. Akcie DNES asi ANO, ultrashot na banky asi ne? Akciie dokupovat bylo spouštěčem tohoto článku :)
Optimistický názor v diskusi
CETV: US stock:""Strach znovu bije hlavou o ""futra"", další happy-end na obzoru!""

Srovnání MIR s konkurenty Diversified Utilities

Žádné komentáře:

 
Počítadlo.cz