úterý 31. března 2009

Šrotovné?

Poslanci jednají o protikrizových opatřeních, může projít šrotovné. -> převeliká a bouřlivá diskuse. Zdá se, že v ČR máme dobře. Většina lidí je proti zavedení šrotovného, rozhazování peněz daňového poplatníka, zvyšování dluhu (souhlas).

Postřeh z diskuse: Na poplatcích u lékaře proplácených ve Středočeském kraji se rozdalo více peněz než na šrotovném na Slovensku. Něco na tom může být, spíše ale došlo ke srovnání 33,2 milionu eur s desítkami milionů Kč ... EURo zatím není za jednu kačku :)

Osobní názor:
Z auta co stojí u Kolína nebo Mladé Boleslavi na parkovišti, stát nic nemá. Z toho co se prodá občanovi inkasuje DPH. Když dá stát šrotovné 25000 Kč, tak se mu do kasy možná vrátí asi 38000Kč na DPH. Je to rozhazování?

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Čím déle nad tím přemýšlím, tím více mám pocit, že šrotovné není špatný nápad. Vždyť v ČR jsme na automobilky napojení skoro všechni. Jen ať se auta prodají, pokud mají lidé tolik hotovosti. Druhá věc je jak dlohou ten efekt vydrží. Nicméně následuje i servis atd...

follow as řekl(a)...

Servis a další služby ... to by mohly být pěkné záminky na slevy co by mohli dávat prodejci a třeba i autobazary. Kromně šrotovného bych osobně slyšel na další slevy ...
* sleva podmíněná servisní smlouvou
* sleva za umístění reklamního polepu
* sleva při pojištění v prodejcem doporučené pojišťovně
* karta na odběr PHM
....

a pak jsem se probudil

 
Počítadlo.cz