pátek 17. dubna 2009

GE

Dnes večer na ČT24, v proužku textovách zpráv "Zisk GE poklesl o 35%"

Kurz GE hovoří optimistickým růstem skoro dvě procenta proti čtvrtku (a 12procent od otevření pozice 8.4.2009).
V tisku se objevují větičky jako "Solid earnings reports from General Electric Corp. elicited a tepid response from stock markets Friday morning." nebo GE posted better-than-expected results

Něco na tom poklesu bude: General Electric net off 35%; Immelt sounds upbeat.

Chvíli jsem měl pocit, že naše média mají nasazené černé brýle. Pak zase, že páni analytici nemají odvahu říct "letošní DNO už je za námi" - jen se kroutí, mlží, používají hodně slovo možná.

Kašlu na pocity. Jako poučený laik říkám - dno bylo v okamžiku, kdy stála akcie WFC neuvěřitelných 8.61 USD (tj 5.3.2009). Dnes 17.4. má kurz 20.26 a posiluje. Nebo podle S&P bylo dno 9.3.2009.

Je vlastně celkem jedno, který den jsme cinknuli o DNO, podstatné je, že trhy reagují i na negativní zprávy pozitivně.

Je tu někde Ladis? Mohl by nám prosím vysvětlit co to znamená?

3 komentáře:

Ladis řekl(a)...

Mnohé akcie dnes jsou mnohem více spadlé, nez si zaslouzí. Správné nebo prumerné ocenení mnohých akcií bylo na nejvetsim vrcholu roku 2007. Díky strasení lidí v mediích po 2 roky hlavne temi, kdo spekulovali na pokles kurzu, aby jim ty spekulace vysly, jsou mnohé akcie dnes tak extremne levné, ze to nemohou vydrzet dlouho. Proto stací, aby podnik nebo banka dosáhl za minulý kvartát ztrátu, ale mensí ztrátu nez se cekalo a hned ta extremne levná akcie proto muze vyskocit i +20% za den. Nekteré akcie taky uz 6 týdnu rostou, i kdyz podnik nebo banka maji pred sebou letos mnohem horsí zisk nez vloni, nebo dosáhnou dokonce i ztrátu letos, ale byly levnejsí nez si zaslouzí a jen proto rostou, i kdyz jsou zprávy negativní. Lidé uz se prestávají akcií bát, nereagují na slova krach-profetu, nereagují na krizi a zacínají nakupovat akcie a zacínají nakupovat i manageri fondu a banky a pojistovny. Prolhaní analytici na http://finance.yahoo.com ocekávají letos u General Electric pokles zisku -43%, ale ta akcie proto nemusí uz padat, muze pomalu rusti. Mohla by se koupit akcie GE uz dnes a v únoru 2010 zas prikoupit. Totiz v únoru 2010 by mohla jeste akcie reagovat na spatný zisk 2009 a roku 2010 snad bude uz zase zisk vyssí. Já chci letos dáti vsechny peníze, které nemám, ale dostanu z práce teprv, na akcie Iberdrola, Telefonica SA, HSBC a Wells Fargo. Na GE mi uz peníze nezbydou. Tedy musim koupit GE az prístí rok a dále i BP a Shell.

Ladis řekl(a)...

Jestli jsi mi poradil pred 2 roky dáti reklamy GoogleAds na webstránku http://nr1a.com a ony mi vynesly 350 dolaru za poslední rok, pak ti poradim, ze tvoje stránka s clánky na "brezen 2009" je pretízená o rozbaluje se nekolik stovek kilometru od tebe asi 1 minutu s rychlým DSL spojenim a s pomalym spojenim snad 3 minuty. Pro urychlení zobrazení by se mel brezen rozdelit aspon na 2 stránky a z kazdého clánku by mel být videt jen úvod a zádné foto ani video. Teprve po kliknutí na ten úvod by se zobrazil clánek celý a foto nebo video. Taky by se mohl prenáset jeden graf a más zde olej a treba i Dow Jones graf, ale zádné kurzy. Dnes nejlepsí blog na svete pro akcie = Jan Vicher value investing = http://valueakcie.xf.cz byl taky extremne pomalý. Pak se ale dalo prenásení kurzu 30 akcií na podstránku a prestehovalo se to z nemocného serveru www.ic.cz na zdravý server www.wz.cz a dnes je velice rychlá ta stránka. Mel by si si na to http://valueakcie.xf.cz sem dáti taky link a Jan Vicher si muze dáti tam zas link k tobe. No a mohly by ti v názorech ty links linkovat snad s url /url . Jestli más a znás na tvuj blog najaké software, jako má ten Jan Vicher, muzes to zde zabalit a prestehovat taky zadarmo na www.wz.cz

Unknown řekl(a)...

Ono je opravdu v zásadě jedno, kde bylo dno. Pokud tedy člověk nekupuje fondy.

Jinak s GE jsme na stejné straně trhu, nákup těsně pod 10USD. Teď už to mohu snad napsat, máme nakoupíno :)

 
Počítadlo.cz