pátek 10. dubna 2009

Zatracený rating i s doporučeními

V pozadí růstu i pádu stojí vyjádření ratingových agentur a analytiků velkých investorů. Občas to ještě potencuje vyjádřením hlava pomazaná, ekomom všemi měnami mazaný (dosaď koho libo, můj favorit na změnu špatné nálady v ještě horší je Prof. Roubini). Několik vět pronesených ústy jež mají sluchu v publiku širokém, a dav se řítí tu jedním tu druhým směrem berouce sebou hroudy zlata a měchy peněz.

GS: Kupujte evropské cyklické akcie, nejhorší fáze cyklu je už za námi Jak se jistě shodneme s Honzou, Ladisem a většinou náhodných čtenářů je třeba alespoň uvažovat o tom, jestli nejít proti doporučení analytiků. Určitě to s námi míní dobře když nás varují, že výprodeji srazí ceny v oboru léčiv, potravin a pivovarnictví. Myslí to dobře i se sebou. Ve vhodný okamžik nakoupí a zatroubí "overweight". V každém případě to chce aspoň zkusit najít jejich dno. (Třeba oblíbená banka WFC ho měla někde u 9USD, teď je daleko za námi.... takže souhlasím, nejhorší je za námi)


Berkshire Hathaway: Moody's zbavila Buffettovu firmu nejvyššího ratingu
. Celá ekonomika kmitá nahoru a dolů, pomerančový koncentrát roste a klesá ... jen po věštci z Omahy by chtěli aby pořád stoupal nebo byl pořád na vrcholu hory. Teď si dal dýško a z výše AAA spadnul na Aa2. Takže za pět let zase na špici?

Žádné komentáře:

 
Počítadlo.cz