neděle 19. dubna 2009

Můj dům, můj stan


Položili jste si někdy otázku, kam v USA zmizeli lidi, jimž banky zabavily domy? Někteří našli útočiště u rodiny, jiní možná měli štěstí a podařilo se jim před exekutorem zachránit starý caravan, někteří mohli najít útočiště v superlevném motelu (jestli takový vůbec existuje). Co ale ti ostatní? Příliš hrdí, aby přiznali porážku, příliš chudí aby mohli bydlet v motelu ...?

Tisíce lidí bylo vlastním přičiněním i nepříznivým vývojem ekonomiky přinuceno zavzpomínat na svoje mládí, kdy kempovali v národním parku. Jiní tuto zkušenost mají poprvé. Kolem velkých měst vznikají stanová městečka!!!

America's "Tent city" of failure
video
In hard times, tent cities rise across the country
Tent cities spring up in LA video
Las Vegas Real Estate & Homes For Sale — 44,843 homes found trulia.com - web2.0 real estate system.
Ukazka dvou zabavenych nemovitosti v Las Vegas

U videa z LA je zajímavá poznámka: Co je opravdu ironie je, že stany v tomto videu byly vyrobeny v Číně. Proč byly stany vyrobené v Číně?.... Demokraté prostřednictvím danění a regulačního "škrcení" prakticky znemožnili podnikání ve Spojených státech.

Lze na to nahlížet i trochu jinak. Ano Čína má svůj podíl na kreditní krizi - dokáže produkovat zboží často za téměř dumpingové ceny ... Spousty "neodolatelného" zboží, které dolar po dolaru vysává kapsy lidí "chycených v krysím závodě" a přesunuje je do pokladen čínských fondů. Miliony nákupů v US supermarketech je po pár letech transformováno ve skupování levných akciíí velmi zajímavých firem.

Opravdu potřebuji novou televizi s úhlopříčkou 82 palce? Nebylo by lepší koupit pár kousků akcií, které ponesou pravidelně 10procent dividend ročně? Nebo raději koupím, opravím a budu pronajímat tu opuštěnou garáž v sousedství? Nebo jen přisypu na stavební spoření?

(I u nás se kdysi vyráběly stany, možná se ještě dělají špičkové expediční. Supermarkety jsou ale plné čínkých výrobků
Alibaba.com : Home > Buy > Search : tent 33,673 Products
)

Žádné komentáře:

 
Počítadlo.cz