sobota 29. srpna 2009

Pivo

Za pivo se dají utrácet nemalé částky. Na pivu se dá vydělat - třeba jeho prodejem. Pokud budu předpokládat, že pivo je "věčné" a jeho spotřeba roste -hlavně v Asii, tak můžu do piva i bez obav investovat.


Jak tedy investovat do piva?

a) koupím podíl v pivovaru /akcie nebo se stanu společníkem mikropivovaru/ ( Tsingtao Brewery Company Limited, Heineken ...)
b) pořídím akcie pivního holdingu (např. SABMiller, Anheuser-Busch InBev , Molson Coors Brewing Company, Companhia de Bebidas das Americas, Sechaba Brewery Holdings Limited )
c) jdu do diverzifikovaného holdingu (Altria Group ...)
d) Vstoupím do podílového fongu, který investuje také do pivovarů (např. KBC Click Breweries 1 )
e) Koupím pivovarské dluhopisy
f) Zjistím kde je burza s Malting barley
g) ...

Mám vyzkoušenou variantu a) "nákup pivovaru" TSING TAO a tento týden jsem otevřel pozici MO (Altria group). Zajištěnný fond od ČSOB mně neléká, spíš bych špiónil do jakého piva vkládají peníze velké fondy ( InBev inspirace ) a udělal si vlastní pivní fond. Případne dám nějaké drobné do InBev, SabMiller - holdingy ovládají destítky lokálních pivovarů.

--
Nějaký zájemce o soukromý pivní fond? Nebo zájemci o zhodnocení 1,5% měsíčně?

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Kde seženu kontakt na mladého akcionáře? Dostal jsem se tady z linku, kde bylo napsáno "úročení 1% měsíčně" - to by mne docela zajímalo. Kolik je minimální vklad?

Anonymní řekl(a)...

Jo, abych nezapoměl - kontakt je rentier@klikni.cz

Dík za info

 
Počítadlo.cz