sobota 11. dubna 2009

Doktorský duel

Ach ti doktoři! Takové vášnivé diskuse :)

Proč nyní neinvestuji do akcií


Jak vydělat 27% za týden?


Nevím jestli je nutné se tak silně přít. Máte pravdu oba.

TEĎ je čas historických příležitostí, které mohou přijít jedenkrát, dvakrát za život. Stejně tak je čas brutální nejistoty, kdy největší ekonomiky čelí hrozbě bankrotu, který může pěkně zamíchat budoucností nás všech.

Kvalitní akcie, která minulý týden byla na dlouhodobém minimu 9USD, teď stojí 13USD ..v červnu bude snad za 25USD, v říjnu možná vyklesá na 4 aby o rok později skončila s kurzem 40USD. Investor, který nastoupí při kurzu 25 a vystoupí při 4 zažije brutální ztrátu. Ten co nakoupil za 9, možná prodá za 25, spíše ale přikoupí za 4. Stejný instrument, různé přístupy a odlišný výsledek.


Za v říjnu tu bude výprodej...
1) Je to zcela jasné z technické analýzy
2) Je to pravidelná roční perioda (lednový růst .... říjnový výprodej)
3) USA, Velká Británie, Japonsko se ocitnou bez kapitálu na pokraji chaosu a strhnou sebou veškeré indexy
4) Hodně investorů vyprodá z důvodu akumulace kapitálu pro nákup vyklesaných akcií
5) Část investorů vyprodá protože bude čekat katastrofu
6) Někdo prodá protože si přečte článek v novinách
7) Jiný prodá, protože má v ruce kratší konec páky a na ten delší tlačí ti co vyprodávají
...

Kdo zaváhá nevydělá balík, ale také se nevystaví vysokému riziku. Máme svobodu, informace. Rozhodnout se musí každý za sebe.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Při vší úctě, diskuze s panem Fialou je to poslední, na co mám čas a chuť. Nicméně, pokud o vás někdo šíří na webu dezinformace a lže (stalo se mi to poprvé v životě), asi je třeba reagovat. Mlčení by mohlo být vnímáno jako souhlas.

follow as řekl(a)...

Prostě mi přišlo škoda, že jste přešli od diskuse "k věci" do osobnější roviny. ... Nic víc nic mín. Na tuto reakci, jsem sbíral odhodlání několik dní :)

Unknown řekl(a)...

Ta reakce je zcela na místě.

Také jsem z toho neměl dobrý pocit. Když mně to přišlo celé být jako taková sofistikovaná barevně a graficky krásně vyvedená pitomost. Navíc si člověk říká co tím vlastně autor sleduje a do toho prodává pozemky a nemovitosti. Třeba se jenom pletu a autor tím nic nesleduje, jenom má názory zaškoleného začátečníka. Sám jsem si před léty od TA sliboval něco, co nemohla nikdy splnit. Přesto ji stále využívám.

 
Počítadlo.cz